top of page

Rups op de venkel

Tuinieren is één van mijn vele hobby's. De eerste keer dat ik venkel had gezet vond ik deze rups die de venkel wel kon smaken. Ik heb onmiddellijk mijn camera genomen en heb wel een uur op mijn knieën gepoogd de perfecte foto te maken. Erg ontspannend.

49782524427_ff14de3079_o.jpg

MACRO fotografie

Tijdens de eerste lockdown in 2020 kocht ik een Sigma 105mm Macro objectief. Dat heeft een hele wereld voor mij geopend in de tuin en daarbuiten. Het geeft mij een beeld op de wereld dat ik daarvoor nooit had gezien met het blote oog.

DSC_6060.jpg

Wilde bij

Deze wilde bij vond ik in mijn eigen tuin op zoek naar nectar in de in bloei staande struik. De bij hangt vol met stuifmeel, het geel steekt mooi af tegen de bij en de bloem.

Libelle

Wanneer ik op stap ben met zoonlief is hij mijn ogen en ik de fotograaf. Op een wandeling zag hij deze libelle in de verzengende hitte. Bij meer dan 40°C hebben we samen op het hete asfalt gezeten met deze foto's als resultaat.

Macro of spider looking in he lens.jpg
DSC_6300.jpg

Lieveheersbeestje

Wanneer ik me wil ontspannen dan neem ik mijn macro objectief mee naar de tuin en ga op zoek naar de wondertjes die daar te vinden zijn. 

bottom of page